2018. július 5., csütörtök

Avokádós-uborkás krémleves (főzés nélkül)

Eddig a nyár elég szeszélyes arcát mutatta, valamikor őrült meleg van, van amikor kiskabát is kell, olyan hideg. De amikor a forróbb napokon az ember nem kíván nehezet enni, ráadásul a tűzhely mellett állni, akkor ez a krémleves tökéletes választás. Na jó én kivétel vagyok, mert ugye múltkor melegben kelt tésztát sütöttem, most pedig vacsorára töpörtyűkrémes kenyeret fogok enni lilahagymával, ennyit a nehéz kajákról. Én bírom a trópusi klímát.
Amikor megcsináltam ezt a levest nem gondoltam, hogy ebből a receptből egy adag jön ki. Hihetetlen. Ugyanis azt tapasztalom, hogy egy adagot venni-készíteni bármiből szinte lehetetlen.
Fogyasztói társadalom - egyél, vegyél sokat mindenből. Miért nem lehet egy szelet dinnyét kapni? 
Azt hiszem erre sose kapunk választ. De addig is itt ez a recept, gyorsan elkészül, dobozban akár munkába is vihető. Frissítő, egészséges. Utánanéztem az avokádó 20 féle vitamint tartalmaz, jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, csökkenti a koleszterinszintet és még sorolhatnánk. 
Együnk szuper ételeket.




Hozzávalók:

- 1 avokádó

- 1 kígyóuborka

- 1 pohár görög joghurt

- fél citrom leve

- 1 gerezd fokhagyma

- só, színes bors

- pirított kenyérkockák




Elkészítés:

Az uborkát és avokádót meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A hozzávalókat összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
A kenyeret apró kockára vágjuk és száraz serpenyőbe megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése