Sokat gondolkodtam, hogy milyen sütit is lehetne sütni szilvával, ami könnyen és gyorsan összedobható, ezért örültem amikor megláttam ezt a receptet. Nos, azért azt meg kell említenem, hogy ugyan ricotta van a tésztában, azért ez a süti kicsit szárazabb, mint más túrótorta. Tehát esetleg egy kis vanília sodóval, vagy lekvárral kiegészítve tökéletes kis sütike. És így elkerülhetjük a - nyuszika ez száraz- hozzászólásokat. Na ez kétértelmű lett, szóval igen, ez egy kicsit szárazabb tészta. Pont. Még sok helyen láttam szilvát, annak ellenére, hogy idén minden gyümölcs hamarabb érett be, így is azért tipikusan őszi gyümölcs. Én nagyon szeretem, csak úgy nyersen is. A szilva jó barátja a fahéj, így e kettő kombinációja isteni illatot eredményez a konyhában.
Hétvégén kaptunk körtét, úgyhogy most a körtés süti körül is járnak a gondolataim.
Úgy alakult, hogy mostanában több helyen jártam és azt kell hogy mondjam: én csak pitét akarok sütni. Ezt valaki biztos érti. Az élet már csak ilyen. Éljenek az őszi gyümölcsök (is).
Hozzávalók:
- kb. fél kg szilva
- 250 g túró (ricotta)
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 2 egész tojás
- 100 g vaj
- 1 sütőpor
- csipet só
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a túrót, a lisztet, a sütőport, csipet sót és az olvasztott vajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Elsimítjuk és a tetejét kirakjuk a negyedekre vágott szilvával, majd megszórjuk fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 18 fokon kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése