2018. december 29., szombat

Avokádós tonhalkrém

Az ünnepek elmúltával és a Szilveszter közeledtével előtérbe kerülnek a sós sütemények, partyfalatok. Én töredelmesen bevallom, hogy már Karácsony másnapján sósat kívántam, így a kedvenc hengeres dobozos chipsemet vettem magamhoz...szerintem én már sütéskor megteltem az édességgel. Na jó azért szenteste még lecsúszott a Pavlova torta, amiről esetleg később majd csinálok bejegyzést, isteni lett, hát habcsók az is, úgyhogy jöhet bármikor. Köszönjük Pavlova.
Na de most maradjunk már a sós vonalon, most egy krémet készítettem, Szilveszterre vendégváró falatnak is teljesen megfelel, vagy vacsorára, reggelire is.
Pár nap és vége ennek az évnek, amit én annyira nem bánok. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik figyelemmel kísérték a blogot - szerencsére sokan vagytok, köszi - annak ellenére, hogy tömve a net mindenféle bloggal, gasztroságokkal, szóval tényleg nagyon örülök és mindig nagyon készültem, hogy szépségeket és finomságokat osszak meg Veletek. Törekszem arra, hogy viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető sütiket mutassak be. És mindig örömmel írtam borokról is - hamarosan készülök is vele - mert azokat is fontosnak tartom. És köszönöm a legnagyobb biztatómnak - igen Neked, úgyis tudod - annak ellenére, hogy mi történt közöttünk ( a lélek összeköt ) ebben maximálisan jól tudunk működni. És tudom ebben mindig büszke vagy rám, köszönöm A.
És tovább nem érzelgek, jöjjön a recept.
Boldogabb Új Évet Mindenkinek!
Gyere 2019, várunk már!


Hozzávalók:

- 20 dkg tonhalkonzerv

- 1 db érett avokádó

- 2 tk. mustár

- 1 ek. tejföl

- 1 kisebb fej hagyma

- 3 dkg vaj

- fél citrom leve

- só, bors


Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe tesszük a lecsepegtetett tonhalat, az avokádó húsát, a hagymát, a citrom levét és botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a vajat, mustárt, tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha krémes állagú. Tálalás előtt lehűtjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése