2019. február 13., szerda

Karamellszósz sűrített tejből

Ígértem, hogy beszámolok a babka kalács mellett szereplő kis üveg tartalmáról. Nos ez a karamellszósz. Már régóta nézegettem ezt a receptet a világhálón, annyira egyszerűnek tűnt és tulajdonképpen az is. Mégis a más által elkészített karamellkrém valahogy nekem folyósabbra sikeredett. Azt hiszem, hogy sűrített tej függő. De így is finom lett, olyan az íze, mintha a kis kocka tejkaramell cukrokat megolvasztottam volna. Brutál édes, de hát ez már csak ilyen. Szerintem teljesen jól illik fagyira, szárazabb sütikre, és ami a lényeg, nem kell vele foglalkozni, csak befőttes üvegbe nyomni és egy lábasba állítani, vízzel megtölteni és a legalacsonyabb lángon főzni. Közben lehet mást csinálni.
Nemrég olvastam, hogy házilag készített valaki sűrített tejet, na ez lesz a következő projekt, mert így legalább magunk szabályozhatjuk, hogy mennyi cukrot teszünk bele. Szuper.
Eszembe jutott, hogy gyerekként a tubusból nyomtuk a szánkba és valahogy nem tudom felidézni, minek volt otthon sűrített tej, mert ugye azt régen inkább kávéba tették és Apukám sose kávézott, vagy nagyon ritkán. 
És még ajánlanék egy filmet nektek, mert nemrég volt éppen a tv-ben, na hát nem egy mai darab és láttam már párszor, először ex-el láttuk még boldog időkben -rengeteg filmet néztünk és sok gasztrós témájút is- utána még sokáig emlegettük a film ikonikus mondatát. Szóval a film címe: Pincérlány- édesen is csípős, nézhető, egyszerű, amerikai film. A mostani sikertelen szériámban sokszor eszembe jut ez, én csak pitét akarok sütni (nálunk ez volt a kulcsmondat ). Vagy csak fotózni. Mert rájöttem, hogy szeretek ezzel pepecselni, mert utálom az igénytelen fotókat, nem értem miért tesznek közszemlére emberek homályos, elmosódott fotókat (már ami nem direkt olyan), főleg a mai visszanézhető, javítható technika világában. Na ez is egy kattanásom - van egy pár - jóvannna. Senki se tökéletes.


Hozzávalók:

- 1 tubus cukrozott sűrített tej

Elkészítés:

Egy tiszta befőttesüvegbe belenyomjuk a sűrített tejet, rázárjuk a tetejét. Egy lábosba állítjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi a tejet épphogy ellepi. (Nem szabad teljesen ellepni a víznek! )
Lefedve nagyjából 3 órán keresztül a lehető legkisebb lángon főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése