2019. február 23., szombat

Tepsis túrós palacsinta

A süti neve kicsit csalóka, ugyanis nem kell külön palacsintát sütni és úgy tepsibe tenni, hanem a túrós palacsinta összes hozzávalóját összekeverjük és megsütjük. Szóval ez egy nagyon megúszós édesség, minimális konyhai ismeretekkel is könnyedén elkészíthető. A héten ettünk túrós tésztát és úgy alakult, hogy csak én ettem belőle, hát ott volt a hűtőben egy fél kilós megbontott túró. Na akkor itt az ideje, hogy ezt a receptet kipróbáljam, vettem hozzá egy keveset még, hogy pótoljam a hiányt és nem egészen egy óra alatt már készen is volt..sokat mondtam, mosogatással, kicsi hűtéssel együtt.
Na jó, meg ugye le kell fotózni, hogy alátámasszam azt a tényt, hogy én készítettem. És azt hiszem az már mindent elmond, hogy a nagy világmárka ruhái mellett az üzlet home részlegén én úgy nézelődöm, hogy -ez tök jó lenne fotózáshoz-....jáááj, köszönöm a futár fiúnak, hogy ideért a csomagommal. Köszipuszi.
A fotón annyira nem látszik talán, de ez nem egy száraz sütemény, nem piskóta, hanem egy nagyon rugalmas állagú tészta, mivel ebben a receptben nem a liszt dominál.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk. Vasárnapi ebéd után is remek levezető desszert.



Hozzávalók:

- 4 egész tojás

- 2,5 dl tej

- 10 dkg cukor

- 17 dkg liszt

- 50 dkg túró

- 1 ek. vaníliakivonat

- 10 dkg olvasztott vaj


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében egy nagy tálban jól összekeverjük.(Egyesével, folyamatosan keverjük) A 35x25 cm-es tepsit egy vízzel megnedvesített, majd kinyomkodott sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleöntjük. Kb. 35 perc alatt elkészül. Tűpróbával ellenőrizzük.(Nem lesz barna a teteje!)
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése