2019. július 26., péntek

Sült túrókrémes sárgabarackos pite

Még benne vagyunk a sárgabarack szezonban nyakig, úgyhogy mindenképpen szerettem volna még valamit sütni. Sokáig nem kellett várnom míg szembejött velem ez a recept. Először nagyon macerásnak találtam, de voltaképp rém egyszerű az egész. Valóban kicsit ijesztő a sok alapanyag, de tényleg nem veszélyes. Őszinte leszek, én a recept leírása alapján készítettem el, de utólag azt kell, hogy mondjam, hogy a felső tejszínes réteget feleslegesnek tartom. Nekem nagyon nehezen sült meg a teteje, kicsit remegősen vettem ki, de aztán szépen kiszáradt rajta. Legközelebb csak a túrókrémet teszem rá. És még valami....elvileg pite sütőformában kellett volna elkészíteni, de nekünk csak a nagyobb átmérőjű van, így egy kisebb, de magasabb formába tettem.
Volt otthon túró, a maradékból körözött lett vacsorára, kaptam szép sárgabarackot úgyhogy minden adott volt e süti elkészítéséhez. Gyorsítva a folyamatot előző este megcsináltam a linzer tésztát, aztán a hűtőben várta a másnapot. Egyébként én a linzer tésztákat mindig előző este begyúrom, így sokkal gyorsabban elkészülök és jót tesz ennek a tészta fajtának a pihenés.
Egyetek sok-sok sárgabarackot, mert nemcsak finom, de rengeteg vitamin és nyomelem található benne. És...... készül a következő sárgabarackos finomság.



Hozzávalók: (20 cm-es formához)

Tészta:

- 15 dkg liszt

- 3 dkg porcukor

- 6 dkg vaj

- 1 tojás

- 1 csipet só

Túrókrém:

- 25 dkg túró

- 125 ml tej

- fél csomag vaníliás pudingpor

- 3 dkg kristálycukor

- pár csepp vaníliakivonat

Felső tejszínes réteg:

- 1 dl tejszín

- 1 tojás

- 3 dkg porcukor

- fél ek étkezési keményítő

- sárgabarack



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és folpackba csomagolva minimum egy órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk, a kivajazott formába simítjuk.
A túrókrémhez egy tálban botmixer segítségével simára keverjük a túrót, tejet, pudingport, cukrot, vaníliakivonatot. Majd a tésztára simítjuk. Erre a túrókrémre tesszük a tetszőlegesen felvágott sárgabarackokat. 
A tejszínes réteg hozzávalóit is simára keverjük és ráöntjük a túrókrémre úgy hogy a barack látszódjon.
Előmelegített sütőben, 160 fokon nekem kb. 80 perc alatt sült meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése