Egy újabb szaloncukor, annyira belejöttem, hogy gondoltam ezt még gyorsan kipróbálom. Gyors, egyszerű, isteni finom, azt hiszem ennél többet nem is tudok elmondani róla.
Itt ülök a laptopnál, bögrémben kavarog a háromazegyben, és kint esik....az eső. Karácsony előtt pár nappal ez azt jelenti, nagyon csekély az esély ismét a fehér karácsonyra. Valamiért én ezt még sem bánom, téli gyerekként sosem rajongtam ezért az évszakért. Persze kedves emlékként őrzöm, hogy a Papám húzott minket a szánkón a tóparton, alig lehetett menni a hóban, hogy olyan pici voltam térdig belesüllyedtem és persze voltak próbálkozásaim a korcsolyával is, de egy óriási huppanás után gyorsan feladtam ez irányú vágyaimat. De ezek után büszkén állíthatom a nyár sokkal jobban áll nekem. De a gesztenyét imádom...a télben.
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 4 ek darált keksz
- 5 dkg aszalt vörös áfonya összeaprítva
- 1 kk rum
Mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
Minden hozzávalót egy tálban jól összegyúrunk. Ezután minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben, de nem árt neki egy éjszaka sem. Pihentetés után szaloncukorrá formázzuk, majd 10 percre fagyasztóba tesszük. Nem a fagyasztás a cél, csak hogy kapjon egy pici hideget. Ezután a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük az olajat, majd a szaloncukrokat beleforgatjuk és sütőpapíros tálcára ültetjük, és hagyjuk dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése