2019. december 21., szombat

Gesztenyés szaloncukor

Egy újabb szaloncukor, annyira belejöttem, hogy gondoltam ezt még gyorsan kipróbálom. Gyors, egyszerű, isteni finom, azt hiszem ennél többet nem is tudok elmondani róla.
Itt ülök a laptopnál, bögrémben kavarog a háromazegyben, és kint esik....az eső. Karácsony előtt pár nappal ez azt jelenti, nagyon csekély az esély ismét a fehér karácsonyra. Valamiért én ezt még sem bánom, téli gyerekként sosem rajongtam ezért az évszakért. Persze kedves emlékként őrzöm, hogy a Papám húzott minket a szánkón a tóparton, alig lehetett menni a hóban, hogy olyan pici voltam térdig belesüllyedtem és persze voltak próbálkozásaim a korcsolyával is, de egy óriási huppanás után gyorsan feladtam ez irányú vágyaimat. De ezek után büszkén állíthatom a nyár sokkal jobban áll nekem. De a gesztenyét imádom...a télben.



Hozzávalók:

- 25 dkg gesztenyemassza

- 5 dkg vaj

- 4 ek darált keksz

- 5 dkg aszalt vörös áfonya összeaprítva

- 1 kk rum

Mázhoz:

- 15 dkg étcsokoládé

- 1 ek étolaj



Elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálban jól összegyúrunk. Ezután minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben, de nem árt neki egy éjszaka sem. Pihentetés után szaloncukorrá formázzuk, majd 10 percre fagyasztóba tesszük. Nem a fagyasztás a cél, csak hogy kapjon egy pici hideget. Ezután a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, beletesszük az olajat, majd a szaloncukrokat beleforgatjuk és sütőpapíros tálcára ültetjük, és hagyjuk dermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése