A kuglóf a viszonylag egyszerű édességek közé sorolható. Csak összekeverjük a tésztát és mehet is a formába sülni. Ha kelt tésztás akkor kicsit hosszabb ideig tart elkészíteni, de a sima kevert tésztás hamar összeállítható. Ezt a csoda formát nemrég kaptam születésnapomra, annyira szépséges, egyedi formája van. Nagyon mutatós kis darab. És mivel szilikonból van - nagyon nem preferálom a szilikon formákat, de ez van - könnyen kijön a sütemény a formából.
A blogon már van több kuglóf recept- ha most értenék ehhez, ide be tudnám illeszteni, de ehhez a felülethez még fel kell nőnöm, de majd megtudakolom hogy kell és akkor lesznek felhők, meg címszavak...stb. - szóval ez most gesztenyésre sikeredett. Már biztos írtam Nektek, hogy nálunk a fagyasztóban mindig lapul öt-hat kockányi gesztenyemassza. És itt közzé is tenném a felhívásomat, miszerint kéretik legyártatni egy gesztenyepüré készítő szerkezetet. Mi ugyanis a reszelés hívei vagyunk, de elég pepecs meló az, naaa. Krumplinyomót eszem ágába sincs mosogatni, úgyhogy jó lenne erre más alternatíva. Tehát gesztenyepüré adott, szépséges sütőforma adott, muszáj volt letesztelni. Őszinte leszek, nekem nem volt levegős könnyed a tészta, de betudom a gesztenyepüré nedvesség tartalmának. Megettük és kész.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor ( 6 g )
- 1 csipet só
- 12 dkg cukor
- 5 db tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg gesztenyemassza
- 1 kk. rum
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és 1,5 dl tejszínt. Beleforgatjuk a lereszelt gesztenyemasszát, majd a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
A tészta kb. 2/3-át egy vajjal kikent formába simítjuk.
A kakaóport elkeverjük a maradék tejszínnel, majd a maradék tésztával összekeverjük. És ezt a világos tésztára simítjuk. Villával kicsit összekeverjük, hogy márványos legyen.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha megsült, 10 percig pihentetjük a formában, majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése