2020. március 4., szerda

Fehér csokis pisztáciás isler

Tudom már megmutattam itt Nektek az islereimet, amiket sütöttem, de ez most egy másik változata. A tészta ugyanaz, viszont a lekvárra apróra vágott pisztáciát szórtam és a hagyományos fekete csokoládé helyett most fehér csokoládét használtam bevonáshoz. És a tetejére még apró díszeket húztam, amit szintén megszórtam a pisztáciával.
Szomorú mindig ez a március eleje nekem, mert már nem vagy itt, hogy együnk ebből a sütiből. És borral kéne, hogy köszöntselek, de most inkább ezzel a sütivel, mert Te ezt is mennyire szeretnéd. Csak itt lennél...
Néznéd ahogy kibomlik a tavasz....süt a nap, tulipánok pattanak ki a földből, és mehetnénk csavarogni és mosolyogva néznénk ahogy a macskák sütkéreznek a kert legjobb helyein - mert szent meggyőződésünk volt, ők bizony mindig tudják hova kell feküdni - és már mennél is megdögönyözni foltos hasukat és ha látnád, hogy ezt sírva írom, megbiccentenéd a fejed - ugyan Kicsi, ennyit nem ér...és én zokognám, hogy az nem ér, hogy már nem vagy itt.
Mindig emlékezünk Rád..
Boldog Születésnapot Apa!! 



 Hozzávalók:

- 20 dkg liszt

- 15 dkg vaj

- 6 dkg porcukor

- 5 dkg darált dió

- lekvár

- egy csipet só

- 20 dkg fehér csokoládé

- aprított pisztácia



Elkészítés:

A vajat, a liszttel, a porcukorral, a sóval, darált dióval elmorzsoljuk, majd gyors mozdulattal tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni 1 órára, de akár egy egész éjszakára.
Pihenés után, belisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen felmelegített lekvárral összeragasztjuk a korongokat. A lekvárra szórunk pisztáciát. Majd a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd pici olajat elkeverünk benne és az összeragasztott korongokat belemártjuk. Dermedés után a maradék fehér csokiból ferdén csíkokat húzunk és azt megszórjuk vágott pisztáciával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése