Húsvét óta csendes volt a blog, gondoltam ideje van már valamit sütni. Csendesen telnek a napok, de szerencsére viszonylag gyorsan. Igyekszem maximálisan kihasználni az időt, de a csend most már kicsit nyomaszt. Viszont jó hír, évek óta újra béka brekegést hallok, ugyanis beköltöztek a mocsaras folyómederbe a békakirályfik és egész nap nyomják (lehet egy csókot megérne :D ). A macskák pedig őrszemet állnak, eddig csak pici gyíkot hoztak, úgy tűnik a békacomb még várat magára. Szerencsések vagyunk, a természet nálunk kézzelfogható, csodálatos felhők úsznak a kék égen, a madarak szemtelenül hangosak, a békák is folyton csevegnek, de azt hiszem így kerek a világ. Én úgy nőttem fel, hogy tiszteljük a természetet, meg kell neki hagyni, ami az övé, megbecsülni, óvni, vigyázni. Legyen így.
Gondolkoztam mit is kéne sütni, sajnos még nem nagyon van hazai gyümölcs, vagy ami van arany áron, sajnos, szóval törtem a fejem és ez a recept jött szembe. És rájöttem, tudok pudingot főzni por nélkül. Úgy örültem, mint valami kisgyerek, mikor sikerült. Tehát nem nehéz, és ami a legfőbb szempont, ezt most nem kell sütni, kivéve ha a babapiskótát saját magatok szeretnétek elkészíteni. Én most kész babapiskótával dolgoztam. De így is nagyon klassz lett.
Hozzávalók: (kb. 21 cm x 12 cm formához)
A pudinghoz:
- 8 dl tej
- 9 dkg cukor
- 1 vanília kikapart magjai
- 4 dkg rétesliszt
- 4 dkg keményítő
- 4 tojássárgája
Az összeállításhoz:
- 15 dkg bármilyen aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, meggy stb.)
Elkészítés:
A pudinghoz felforralunk 6 dl tejet, a cukorral és a vanília kikapart magjaival, majd besűrítjük a maradék 2 dl tejben elkevert rétesliszttel, keményítővel és a tojássárgájával.
A pudingot még melegen fóliával kibélelt alagútformába rétegezzük a babapiskótával, úgy hogy a rétegek közé apróra kockázott aszalt gyümölcsöt szórunk. Két réteg legyen benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése