Vannak azok a receptek, aminek nem lehet ellenállni és muszáj kipróbálni. Aztán vannak azok a receptek, amik szerintem rossz arányokat adnak meg. Igen, vannak ilyen fixa ideáim. Szóval olyan nagy lendülettel álltam ennek a sütinek, a zselatinos cuccok, azért nekem általában sikerülnek. Na, ez most valamennyire megdőlt. Sajnos kevés lett benne a zselatin, így kicsit puhább lett, de az íze valami isteni finom volt így is. Úgyhogy nektek már a javított receptet írtam le.
Nagyon-nagyon szeretem a zselatinos édességeket, úgyhogy úgy vagyok vele, ha nem sikerül én bizony kanállal is simán kieszem a formából. Ilyen ez a sütés....főleg ha valaki sosem tanulta.
És ugye érzitek az eper és citrom illatát??
Hozzávalók: ( 20 cm x 11 cm-es formához )
Nagyon-nagyon szeretem a zselatinos édességeket, úgyhogy úgy vagyok vele, ha nem sikerül én bizony kanállal is simán kieszem a formából. Ilyen ez a sütés....főleg ha valaki sosem tanulta.
És ugye érzitek az eper és citrom illatát??
Hozzávalók: ( 20 cm x 11 cm-es formához )
Piskótához:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 7,5 dkg liszt
A krémhez:
- 3 dl natúr krémes joghurt
- 7,5 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom
- 4 dl hideg habtejszín
- 25 g zselatin
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral fedett sütőlemezre nagyon vékonyan elkenjük a masszát. Egy kb. 25 x 30 cm-es téglalap formára lesz majd szükségünk. Tehát lesznek leeső szélek. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. (Sütőfüggő) Ne süssük túl, mert kiszárad és törni fog.
Egy alagútformát kibélelünk folpackkal, és a leszabott tésztát belehajtjuk. A lelógó részt levágjuk, ezt félretesszük, ez lesz majd a talpa.
A töltelékhez 1 dl joghurtba megduzzasztjuk a zselatint, a többi joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citrom levével, reszelt héjával, majd hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, majd a megduzzadt zselatint felmelegítjük, nem forraljuk! Így azt is hozzákeverjük a krémhez. A krém felét belesimítjuk a formába, majd megmosott, kicsumázott epreket ültetünk a krémbe, csúcsukkal lefelé, majd rásimítjuk a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával befedjük.
Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése