2020. június 13., szombat

Epres túrótorta

Még valamennyire benne vagyunk az eperszezonban, úgyhogy még muszáj ezt kihasználni. Például egy ilyen túrótortával. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Múltkor vettem túrót jó áron, úgyhogy az most felhasználásra került ebbe a sütibe. Az eper pedig isteni finom, az illata is annyira jó volt, ahogy sült. Én azért gyors minőség ellenőrzést tartottam ott rögtön a mosogatónál állva....ha van íze a nyárnak, akkor az biztos, hogy az eper.....nálam legalábbis teljesen biztos.




Hozzávalók:

- 50 dkg túró

- 25 dkg liszt

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- 15 dkg cukor

- 2 tk sütőpor

- 4 tojás

- 1 dl tejföl

- 1 dl olaj

- csipet só

- tisztított eper



Elkészítés:

Egy keverőtálba mérjük a túrót, a lisztet, pudingport, cukrot, sütőport, sót. Hozzáütjük a tojásokat, majd beletesszük a tejfölt, olajat és fakanállal alaposan összekeverjük.
Úgy tűnik sose áll össze, de sikerülni fog.
Majd egy kivajazott 24 cm-es formába simítjuk a tésztát és felezett epreket tetszőlegesen elhelyezzük rajta. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp: laposabb, nagyobb edénybe süssük inkább (max. 24 cm átmérőjű legyen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése