Még valamennyire benne vagyunk az eperszezonban, úgyhogy még muszáj ezt kihasználni. Például egy ilyen túrótortával. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Múltkor vettem túrót jó áron, úgyhogy az most felhasználásra került ebbe a sütibe. Az eper pedig isteni finom, az illata is annyira jó volt, ahogy sült. Én azért gyors minőség ellenőrzést tartottam ott rögtön a mosogatónál állva....ha van íze a nyárnak, akkor az biztos, hogy az eper.....nálam legalábbis teljesen biztos.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 tk sütőpor
- 4 tojás
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- csipet só
- tisztított eper
Elkészítés:
Egy keverőtálba mérjük a túrót, a lisztet, pudingport, cukrot, sütőport, sót. Hozzáütjük a tojásokat, majd beletesszük a tejfölt, olajat és fakanállal alaposan összekeverjük.
Úgy tűnik sose áll össze, de sikerülni fog.
Majd egy kivajazott 24 cm-es formába simítjuk a tésztát és felezett epreket tetszőlegesen elhelyezzük rajta. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp: laposabb, nagyobb edénybe süssük inkább (max. 24 cm átmérőjű legyen)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése