2020. június 25., csütörtök

Tojáskrém friss, házi kenyérrel

Megőrülök attól, hogy mit vacsorázzak. Ezért most úgy gondoltam, pár poszt nem édességekről, hanem ételekről fog szólni. Igazán hálátlan dolog egyedül enni. Egyrészt azért, mert az evés társasági esemény, másrészt egy adagos ételt venni, készíteni szinte lehetetlen. Például imádom a tőkehalmájat, vajas pirítósra rákenni, jaj...de ugye, amikor még a "bármit megehetsz" kategóriába tartoztam, bizony nem szégyellem, de lecsúszott az egy konzervnyi adag. (Szaga miatt hűtőbe sose teszem) Ma már erre oda kell figyelnem, tehát más alternatívákba kell gondolkodnom. 
Viszont  elérkezik az az idő az ember életében, amikor már nem akarja megfosztani magát a jó dolgoktól, csak mert épp most ezt dobta a gép. Tehát most kell meginni azt a pohár bort, most kell megvenni azt a ruhát, most kell élvezni egy finom sütemény ízét, most kell nevetni, élvezni a napsütést a bőrünkön, most kell szeretni, most kell élni...
Szembejött velem ez a tojáskrém recept. Régebben többször csináltam, de esküszöm már nem is emlékszem hogyan. De valahol biztos valamelyik doboz legmélyén lapul a kézzel írt, összecetlizett füzetem, amibe recepteket írtam anno zsenge fénykoromban, abban biztos benne van. Na de ez most készült, a jelenben és nagyon finom lett. Jó pár vacsorámat gazdagította házi kenyérrel.
Azt hiszem lesz még pár ilyen recept ötlet, mert gondolom más is küzd ezzel a problémával. A mennyiség természetesen növelhető, mert vannak szerencsések, akik nem egyedül esznek. Azok örüljenek....

Ui.: Jelige: "Tőkehalmáj konzervem megosztanám..." :D



Hozzávalók:

- 4 főtt tojás

- 5 dkg puha vaj

- fél kis pohár tejföl

- 1 nagy ek mustár

- fél fej vöröshagyma

- kevés snidling

- só, bors



Elkészítés:

A főtt tojások sárgáját a puha vajjal, mustárral, a lereszelt vöröshagymával és a tejföllel krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd a felaprított tojásfehérjével összeforgatjuk. Kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Apróra vágott snidlinggel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése