Ez az a sütemény, amit mindenkinek kötelező elkészíteni nyáron (is). Én nagyon szeretem a zselatinos édességeket, gyümölccsel isteni ezeken a meleg napokon és végtelenül egyszerű összedobni. Akciós volt a görög joghurt, tehát adva volt az egyik összetevő. Lehet én vagyok az utolsó ember a Földön, aki úgy vásárol, hogy ami akciós, abból kell kihozni valamit. Természetesen veszek olyan hozzávalót is, ami nincs leárazva, de általában figyelek erre. Azt hiszem Magyarországon az egyik legdrágább dolog az élelmiszer, tehát nagyon nem mindegy, hogy mennyit adunk ki rá. Anno emlékeim szerint sikerült még egy ilyen embert találnom magam mellé. :D Na ugye zsák a foltját. Emlékszem arra a jelenetre, amikor ez kiderült, és végtelen hála töltött el, hogy Te is ilyen vagy. Azóta más zsákkal ékeskedsz, de úgy tűnik másik foltot nehéz találni. Szóval figyeljetek az árakra, rengeteget lehet spórolni a jól megválogatott termékeken.
Ez a torta azért is szuper desszert, mert előre elkészíthetjük, ha vendégek jönnek, vagy csak másnapra szeretnénk feltálalni. És a málna benne isteni, mámorítóan savanykás és édes egyszerre, imádom az összes piros gyümölcsöt, ha tehetném kilókat ennék belőle ( epergyerekek is szépen gyarapodnak az ampolnákban, szemmel tartjuk őket mindennap, és szerintem nincs is jobb érzés elindulni egy kis tálkával epret szüretelni ) de természetesen bármilyen gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 400 g görög joghurt
- 200 ml habtejszín
- 120 g cukor
- 20 g zselatin
- málna
Elkészítés:
Egy csatos tortaformát kibélelünk folpackkal. A forma alját kirakjuk egy sor babapiskótával.
Ezután a zselatint egy kis tejszín és egy kanál víz keverékébe feloldjuk és picit hagyjuk duzzadni. Addig elkezdjük tűzön melegíteni a tejszínt a cukorral, hozzáadjuk a zselatint és összemelegítjük. (Forralni tilos!) Tűzről levéve kevergetve kicsit hagyjuk kihűlni, majd a görög joghurthoz keverjük.
A formában kirakott babapiskótára szórjuk a tetszőleges mennyiségű málnát, majd ráöntjük a joghurtos keveréket. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése