Régebben már készítettem ilyen "bőrt", csak akkor szilvából, most pedig a csodálatosan illatos birsalmából. Már egy ideje szemeztem vele, aztán amikor kicsit barátibb lett az ára, gyorsan vettem pár darabot. Mondjuk darabolni nem igazán szeretem, de az illata és íze kárpótol a maceráért. Ebben nincs semmi adalékanyag, ez a házi gumicukor. Nem sok tennivaló van vele, órákig alacsony hőfokon szárad a sütőben, addig bármit lehet csinálni mellette. Mondjuk azért az nem ér, hogy ennyi időt kell rá várni, aztán hipp-hopp elfogy. Amikor feldaraboltam, az elsőt én ettem meg, az az íz..hmm, isteni. Egy kicsi ősz, még...
Hozzávalók:
- 50 dkg birsalma (tisztított)
- 3 ek cukor
Elkészítés:
A birsalmákat meghámozzuk, daraboljuk. Egy lábosban a cukorral feltesszük párolódni. Mikor megpuhult, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy botmixerrel pürésítjük. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenjük a pürét, teljes szélességében. Majd 60-70 fokon legalább 6 órát szárítjuk.
Szia! Sok birsalmám van, Nyilván sajt, szórp és lekvár is fahéj és szegfúszeg izesítéssel
VálaszTörlés