2020. december 10., csütörtök

Angyalszem vagy ujjlenyomat keksz

 Tavaly karácsonyra tervben volt ez a süti, de aztán elcsábultam más édességre, de most végre sor került erre is. Ebben a receptben mascarponéval készül a tészta, ennyiben kicsit más, mint a linzer. Mivel rohamosan közeledünk a karácsonyhoz, lassan befejezem az ünnepi desszerteket, és jön az újra sütés :D és az egyéb finomságok, jól van Szívem, ígérem lesz csokis kuglóf is :) Na de addig is, itt a recept.
 
 
Hozzávalók:
 
- 25 dkg finomliszt
 
- 10 dkg puha vaj
 
- 12,5 dkg mascarpone
 
- 5 dkg porcukor
 
- egy kis reszelt citromhéj
 
- csipet só
 
tölteléknek: 
 
- folyósabb lekvár
 

 
 Elkészítés:
 
Kihabosítjuk a vajat a mascarponéval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót, reszelt citromhéjat és a lisztet. Összegyúrjuk. Könnyen kezelhető, de nem ragacsos tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 15-20 percre.
A tésztából fél diónyi golyókat formázunk és sütőpapíros tepsire ültetjük őket, majd közepükre az ujjunkkal kis lyukakat csinálunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésen 13-14 percig sütjük. Sütőfüggő! Figyeljük, hogy világos maradjon a tészta. Ha széle már picit barnul, akkor kivehetjük.
A megsült tészták mélyedéseibe lekvárt töltünk.
 

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése