Ez a süti sokkal finomabb, mint ahogy kinéz. Isteni roppanós habcsók, belül kicsit nyúlósabb...jaj, ugye már mondtam, hogy imádom a habcsókot, bármilyen formában képes vagyok megenni. És ugyan megrepedezett a keksz, emiatt nem olyan fotogén, de cserébe isteni vaníliás, tojáshabos csoda.
Mentem az utcán. Sötétben. Eszembe jutottál Apa. Mindig ott vagy, de most valahogy villámcsapásként hasított belém az érzés, hogy már nem vagy itt és ez milyen igazságtalan dolog. Már nem megyünk sehova, már nem látod a várost karácsonyi fényben úszva. Mennyire szerettél menni, bárhova, bármikor, csak ott legyél, beszéljél. Akkor éltél. Majd én megyek. Nyugi.
Habcsók felhők körülöttem...mindenhol.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 db L-es tojássárgája
- 10 dkg puha vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 ek vaníliakivonat
- fél tk sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- egy csipet só
Habcsókhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 14 dkg porcukor
- 5 csepp citromlé
Elkészítés:
A tojássárgáját a vajhoz adjuk, megszórjuk a porcukorral és robotgéppel habosra keverjük. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a vaníliakivonatot. Keverjük össze. A liszthez adjuk a sót és a sütőport. Így adjuk a vajas keverékhez és dolgozzuk bele. A kész tésztát 20 percre tegyük hűtőbe.
A tojásfehérjét kezdjük el verni, szórjuk bele a porcukrot. Csepegtessük hozzá a citromlevet és habosra verjük.
A tésztát lisztezett deszkán 20 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk, felvágjuk 2 cm-es csíkokra. Terítsük el rajta a habcsókot, és egyesével feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
150 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése