Rendhagyó módon most nem mézeskalács készült, hanem mézeskalács ízű kuglóf. Annyira "rossz" lett, hogy pillanatok alatt eltüntettük :D Úgyhogy jöhet a próbasütés következő áldozata, de azt majd később.
Addig is íme a recept, a mézeskalács ízű porcukorfelhős csoda.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 4 tojás
- 24 dkg barna nádcukor
- 50 dkg liszt
- 1,5 tk mézeskalácsfűszer
- fél tk szódabikarbóna
- fél tk sütőpor
- 3 dl natúr joghurt
- csipet só
Elkészítés:
A vajat lábasban addig melegítjük, amíg a benne lévő tejfehérjedarabok megkaramellizálódnak (kissé megbarnul).
Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a fűszert, szódabikarbónát, a sütőport, sót, a joghurtot és a barnított vajat.
Összedolgozzuk a tésztát, simára keverjük, majd szilikonos kuglófformába, vagy kivajazott, kilisztezett fém formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése