2020. december 7., hétfő

Mézeskalácsos kuglóf barnított vajjal

 Rendhagyó módon most nem mézeskalács készült, hanem mézeskalács ízű kuglóf. Annyira "rossz" lett, hogy pillanatok alatt eltüntettük :D Úgyhogy jöhet a próbasütés következő áldozata, de azt majd később.
Addig is íme a recept, a mézeskalács ízű porcukorfelhős csoda.
 

 
 Hozzávalók:
 
- 25 dkg vaj
 
- 4 tojás
 
- 24 dkg barna nádcukor
 
- 50 dkg liszt
 
- 1,5 tk mézeskalácsfűszer
 
- fél tk szódabikarbóna
 
- fél tk sütőpor
 
- 3 dl natúr joghurt
 
- csipet só
 

 
 Elkészítés:
 
A vajat lábasban addig melegítjük, amíg a benne lévő tejfehérjedarabok megkaramellizálódnak (kissé megbarnul).
Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a fűszert, szódabikarbónát, a sütőport, sót, a joghurtot és a barnított vajat.
Összedolgozzuk a tésztát, simára keverjük, majd szilikonos kuglófformába, vagy kivajazott, kilisztezett fém formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése