2021. március 14., vasárnap

Háztartási keksz gluténmentesen

 
 A blog fő iránya továbbra sem a gluténmentes desszertek, de azért néha becsúszik ez is. Főleg azért, mert tudom, hogy mennyire nehéz a gluténérzékenyeknek megtalálni a valóban gluténmentes, de azért finom sütiket, ételeket. Nemrégiben olvastunk egy receptet, miszerint a kókuszgolyót főtt burgonyából készítették el (ugye hagyományosan darált keksz kell bele), megkóstoltuk, és hát most szépen fogalmazok, fura volt. Mondtam, jól van, sütök én majd neked háztartási kekszet, aztán felejtsük el ezt a főtt burgonyás szösszenetet. Tehát bátran készítsetek ilyen kekszet, mert gyorsan elkészül és finom is. Ugyan nem olyan veszettül kemény, mint a hagyományos, de aki gluténérzékeny, annak egy kincs. Íme a recept:



 Hozzávalók:
 
 - 250 g rizsliszt
 
- 125 g Liga margarin

- 1 db tojás

- 1 kk. szódabikarbóna

- 60 g porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor
 

 
Elkészítés:

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mérem. A Liga margarint kicsit megolvasztjuk, a lisztes keverékhez öntjük és kézzel összegyúrjuk. Lágy lesz a tészta. Negyed órára hűtőbe tesszük pihenni. Enyhén rizsliszttel meghintett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, tetejét villával megszúrjuk.
180 fokon 15 perc alatt megsül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése