Kicsit elcsúsztam a karácsonyi elősütéssel, de azért nagyon igyekeztem. Próbáltam viszonylag egyszerű, gyors de látványos édességeket készíteni. Ezt a kekszet is hamarabb meg lehet sütni, mert elég tartós, már ha marad belőle sütés után. A fotón az aranygaluska maradék házi vaníliás sodója látható, beletunkolni a mákos kekszet is valami isteni.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a darált mákkal, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, morzsoljuk el a vajjal, majd a tojássárgájával gyúrjuk tésztává. A tésztacipót csomagoljuk folpackba, tegyük hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vékonyra a tésztát, majd tetszőleges formával szaggassuk ki.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 180 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése