Nagy szerelmeim ha találkoznak...
Citrom és linzer. És kész is a boldogság. Azt hiszem már túl sokat áradoztam a linzerekről, hogy én mennyire oda vagyok értük, hát igen, le se tudom tagadni. Szóval ez a süti is viszonylag pikk-pakk kész és dobozban, hűvösebb helyen eláll..ööö..elállna, ugyanis szempillantás alatt elfogy. És hát essék szó a Meyer citromról, valahol azt írták, hogy celebcitrom, és hogy sztárolják gasztrokörökben. Na ezen jót nevettem. De valóban egy különleges fajta. Mivel itthon nem sokan ismerik, így simán belekerül a hagyományos citrom közé, így jó áron hozzá lehet jutni. Na én egy egész hálóval tudtam venni egy szupermarketbe, amin hazaérve ujjongtam, végre nem csak a teába tesszük bele, hanem felhasználhatom sütibe is. A Meyer citrom valószínűleg a citrom és narancs hibridje, sima, vékony héjú, inkább fanyar, mint savanyú, nagyon lédús. A tapintása is sokkal puhább, fűszeres illatú (ez most nálam nem játszik). Nevét Frank Nicolas Meyer-ről kapta, aki 1905-ben Ázsiába utazott, hogy fajokat telepítsen Amerikába. Összesen 2500 növényfajt gyűjtött össze és honosított meg, ezek között volt ez a citrom fajta is. Úgyhogy vadásszatok ti is erre a citromra. Egyszer mindent meg kell kóstolni.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 dl frissen facsart citromlé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- plusz 1+1 dl víz
Elkészítés:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése