Az alapsütemények egyike. A klasszikus. Nem olyan régóta sütök kókuszkockát. Erre is rá kell érezni, rátalálni a receptre, kikísérletezni, hogy milyen tepsibe, mennyi tészta, mennyi fog elfogyni. Gyors féladag készült, aprócska kockák, dobozban lezárva, több napig is eltartható. Ezt pont így kell kiszámítani. Ha még nincs fixen bevált receptetek, akkor most leírom az enyémet.
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 100 g vaj
- 120 g porcukor
- 2 tojás
- 3 ek méz
- 2 dl tej
- vaníliaőrlemény
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Mázhoz:
- 100 g cukor
- 200 g vaj
- 1 dl tej
- 4 ek kakaópor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet és a vaníliát.A gépet alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk és a tejet a lisztes keverékkel felváltva hozzáadjuk, ne keverjük túl. 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a vajat, cukrot, tejet, kakaóport összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk és egyesével előbb a mázban megforgatjuk, majd a kókuszreszelékben is meghempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése