Sikerült húsvétra is megcsúsznom, úgy látszik a határidők nem a barátaim. Na de innen szép nyerni és nagyon belehúzok, hajrába még bármi lehet. Azt hiszem már tavaly is terveztem a mák-citrom párost, de most aztán talán sikerült. Mert ugye nem volt tojás kiszúróm, minden lehetséges üzletet bejártam, de csak karácsonyi figurával tértem haza így húsvét előtt. Maradt a netről rendelés, mert ott aztán minden van. Még annál is több. Protekcióval minden gyorsabb, köszönjük Fackelmann Magyarország. Ez itt a reklám helye volt :D Na de vissza a szerelmetes linzereimhez, a lemon curd-öt előző nap megcsináltam, másnap már csak a linzerek maradtak. És nem akarom a szót erre pazarolni, de a nálam található receptek leírása pont ugyanaz, ahogy elkészítem. No comment. Süssetek linziket :)
Hozzávalók:
Linzerhez:
- 270 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 2 tojássárgája
- citromhéj
- 1 vaníliás cukor
- 30 g darált mák
- csipet só
Citromkrémhez:
- 7,5 dkg cukor
- 7,5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Citromkrém:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (géppel), hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját és az olvasztott vajat. Átváltunk kézi habverőre és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük. Hűtőben 1-2 hétig eláll.
Linzer:
A mákot egy kevés porcukorral ledaráljuk. A lisztet a maradék porcukorral és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Ezután jön hozzá a többi hozzávaló. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kilapítva folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Majd kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek megtöltjük a citromkrémmel.
(A lyukas felét leporcukroztam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése