2022. augusztus 25., csütörtök

Erdélyi isler

 Aki olvassa a blogot, az már tudja, nálam a linzer a favorit. A linzeres lány :) Szóval megakadt a szemem ezen a recepten. Isler ugyan, de nincsen benne darált dió és nem vajjal, hanem zsírral készült. Ja és ne kánikulában süssétek :)
 
 

Hozzávalók:
 
Tésztához:
 
- 225 g liszt
 
- 100 g zsír
 
-  75 g porcukor

- 1 tojás

- fél citrom reszelt héja

- 2,5 g sütőpor

Krémhez:

- 150 g puha vaj

- 125 g porcukor

- 25 g kakaópor

- 2,5 g só

Tetejére:

- 150 g étcsokoládé

 1,5 ek olaj



Elkészítés:

A lisztet, sütőport és a zsírt elmorzsoljuk, majd a többi alapanyaggal könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. kb 1 óra pihenés a hűtőben.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 190 fokon 10 perc alatt világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a porcukorral és a sóval fehéredésig habosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kakaóport, ezzel is egyenletesre keverjük. 
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat. A párosított islerek tetejét belemártjuk a csokiba, vagy leöntjük (ki hogy szokta) kidermesztjük, majd a maradék csokival becsíkozzuk, így is dermesztjük. A krémet habzsákba töltjük és az isler aljára nyomjuk, majd rátesszük a csokitetőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése