Nem igazán használtam még marcipánt sütéshez, de igazából teljesen egyszerű volt vele dolgozni. Nekem ezek a sütik a gyengéim, nagyon szeretek kekszeket, omlós tésztákat sütni. Karácsonyra ezek annyira hálás desszertek, hetekig elállnak lezárt dobozban, már ha marad belőle akár egy darab is.
Igyekszem még a többi recepttel is karácsony előtt, hogy legyen miből válogatni.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg marcipán massza
- 2 tojássárgája
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Hempergetéshez:
- porcukor
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, a marcipánt belereszeljük a lisztbe, hozzáadjuk a tojássárgákat. a cukrokat, citromhéjat, sót és összegyúrjuk. A tésztát én folpackba csomagoltam és kicsit a hűtőben pihentettem, kb. 15 percet. Azután a tésztát kettévágtam és mindkét gombócot kb. 50 cm hosszúra kisodortam. Ha nehezen megy, lehet a kezünkkel kicsit formálgatni, összenyomni. Ezután egy ujjnyi darabokra felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még forrón porcukorba hempergetjük a sütiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése