Folytatódik a karácsonyi sütögetés. Igaz, addigra mindent megeszünk, de sebaj, karácsony hetében majd újra töltöm a dobozokat. Akkor jöjjön egy újabb keksz, nagyon finom és sokáig eltartható.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- 4 dkg porcukor
- 3 ek tej
- 1 csipet só
Tetejére:
Lekenéshez: - 1 tojásfehérje
- 10 db omlós tejkaramella
- fél tk olvasztott vaj
- 1 ek folyékony tejszín
- sótlan pörkölt mogyoró
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, tejet, sót és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb 1 órára hűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt kinyújtjuk és kör alakúra kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a korongokat, megkenjük tojásfehérjével, és tetszőlegesen ráteszünk mogyorót, enyhén bele is nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon 15-16 percig sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Mikróban felolvasztjuk a tejkaramellát a vajjal, majd hozzákeverjük a tejszínt. Folyós karamell állaga legyen, ezután kissé belemártjuk a kekszet (inkább a mogyorós részre kerüljön). Majd a csokit is megolvasztjuk és megcsíkozzuk vele a sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése