2022. december 12., hétfő

Mandulás puszedli (gluténmentes)

 Ez a puszedli inkább hasonlít a pöffeteg kekszhez, kívül roppanós, belül pedig puha. Nagyon finom, tipikus karácsony ízű,  köszönhető a mézeskalács fűszerkeveréknek. Mivel nem sima liszttel készült, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

 Hozzávalók:

 - 2 db L-es tojásfehérje 

- 235 g kristálycukor

- 235 g mandulaliszt

- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

- csipet só

 
Elkészítés:

A mandulalisztet, kristálycukrot, mézeskalács fűszerkeveréket hozzáforgatom az egy csipet sóval közepesen felvert fehérjéhez. Gombóccá gyúrom, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetem minimum 2 órát. Ezután diónyi golyókat formálok a tésztából és meghempergetem porcukorban. Ezután a golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, kb 2-3 cm-re egymástól.
Hogy szépen repedjen először 185 fokon alsó-felső sütésen sütöm 5 percig, majd leveszem 150 fokra, és hőlégkeverésre kapcsolunk és így sütjük kb 12 percig. A hőfok váltás között 1 percig szellőztetjük a sütőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése