Úgy tűnik a fahéj nagyon megy most karácsonykor, de nyugalom, ebben csak egy kevés van. Mivel nem kaptam almalekvárt a nagy L betűs boltban, így magam főztem egy keveset. De mostanában kevesebb cukrot fogyasztunk, így nem tettem bele sokat, ezért egy nagyon finom almapüré lett inkább. Párom szerint nagyon jó kis bébipapi lett. Na jól van már. Finom lett, de bármilyen lekvárral működőképes a dolog.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 80 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 70 g tej
- 1 citrom reszelt héja
- 4 g fahéj
- csipet só
Töltéshez:
- almalekvár vagy bármilyen más lekvár
- almalekvárhoz két csipet fahéj
- szóráshoz porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tésztacipót folpackba csomagolva tegyük hűtőbe pár órára.
Lisztezett nyújtólapon 1 mm vékonyra nyújtjuk, majd ha almalekvárral dolgozunk, akkor belekeverjük a fahéjat, és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 175 fokon 20-30 perc alatt megsütjük, még forrón porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése