Teljesen véletlen, hogy a következő receptem is mákos. Úgy tűnik mostanában nagyon megy a mákos vonal mindenhol, mondjuk én ezt annyira nem bánom. A klasszikus meggy-mák párosításon túl is van élet, először kicsit furcsán néztem én is, de amikor megkóstoltam - csak úgy a tepsi felett a konyhában - szenzációs. A sárgabarackba konkrétan bele tudnék fulladni, nagyon szeretem a zamatát, a kicsit savanykás mégis édes ízét. Hamarosan leérik, úgyhogy érdemes kihasználni a szezont. Ember nem eszi a mákot, Istenért se, na, szóval még jó hogy kicsi a tepsi, amiben sütöttem. De elfogyott, no stressz.
Hozzávalók:
- 180 g liszt
- 150 g cukor
- 200 g tej
- 3 tojás
- 80 g olaj
- 120 g darált mák
- fél csomag sütőpor
- negyedelt sárgabarack ( nem tudom, csak úgy vágtam )
- szóráshoz szeletelt mandula
- egy csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, mákot, olajat majd apránként a tejet is. Egy kisebb kb 21 cm x 23 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk és ebbe öntjük a tésztát. A tetejét kirakjuk a negyedelt sárgabarackkal, megszórjuk vaníliás cukorral és a szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kb. 40 perc, de sütőfüggő. Szép aranybarna, beleszúrt tűre nem ragad tészta, akkor jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése