2024. augusztus 21., szerda

Őszibarackos morzsapite

 Hívhatnánk lusta pitének is, mert még tésztát sem kell gyúrni, csak összemorzsolni a hozzávalókat és meg kell sütni. Nagyon sok tervem volt a sütést illetően, de ez a hosszan tartó kánikula nem volt a barátom, így sajnos sok minden nem készült el. De no para, azért most reméljük ez a kis szél megadja a kezdő lökést. Szerencsére idén sok finom őszibarackot ettünk, kaptunk is bőven és a mi kis csodálatos facsemeténk is megajándékozott pár darabbal, de azt szigorúan csak megettük, úgy, ahogy volt. Ez a fajta barack olyan finom, hogy vétek bármi másra elpazarolni. Reméljük jövőre már sokkal többet terem és az időjárás is kegyes lesz. Szóval még van barack, süssetek sok finomságot.
 
 
Hozzávalók:
 
Tésztához: (tepsi mérete: 24x20 cm)
 
- 300 g liszt
 
- 140 g hideg vaj
 
- 120 g cukor
 
- 1 tojás
 
- 1 tk sütőpor
 
Töltelékhez:
 
- 8 db közepes őszibarack
 
- 60 g cukor 
 
- 2 ek keményítő
 
 

 
 Elkészítés:
 
A barackokat meghámozzuk és cikkekre vágjuk, megszórjuk cukorral, keményítővel, összeforgatjuk és félretesszük.
A lisztet a jéghideg vajjal összemorzsoljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A morzsás tészta több mint felét egy kivajazott sütőforma aljára öntjük és jól lenyomkodjuk. Ezután rátesszük a barackokat, a leve nélkül, majd a maradék morzsás tésztával megszórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Mielőtt felvágnánk, hagyjuk kihűlni.  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése