Az egyszerű, de nagyszerű elvén megalkotott keksz, vendégváráshoz tökéletes alany. Gyorsan elkészül, viszonylag sokáig eltartható, ha marad persze belőle bármi is.
Igyekszem a karácsonyi receptekkel, de ez a nátha kicsit visszavett a tempóból, nyugalomra int, lelassít. Na de semmi gond, átesünk ezen is szépen, lassan és újra pörög a habverő.
Hozzávalók:
- 125 g liszt
- 125 g vaj
- 1 zacskó vaníliás cukor (8 g)
- 1 tasak pudingpor (40 g)
- 40 g porcukor
Csokibevonathoz:
- 10-12 dkg étcsoki
- pici étolaj
Elkészítés:
A puha vajat a cukrokkal krémesre keverjük, a lisztet és a pudingport hozzáadjuk, majd tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Kis golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük és egy villával a felületét lelapítjuk. 160 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, a csokit megolvasztjuk gőz fölött, hozzáadunk egy pici olajat és a kekszeket félig belemártjuk, dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése