2025. január 24., péntek

Gesztenyés habos kocka

 Én még nem engedem el a gesztenyét, nyakig a farsangban sem. Annyira szeretem az ízét, és az L betűs multinál kapható gesztenyemassza a kedvencem, vaníliával és rumaromával, ízesíteni sem kell. Ez a süti nagyon egyszerű, mutatós és őrülten finom. Ja és még sütni sem kell.
 
 
Hozzávalók: a tepsi mérete kb.: 25 cm x 35 cm
 
- 25 dkg darált keksz
 
- 50 dkg gesztenyemassza
 
- 10 ml rumaroma (nekem nem kellett, mert a gesztenyemasszában van)
 
- 5 dkg vaj
 
Krémhez:
 
- 4 dl tej
 
- 20 dkg puha vaj
 
- 1 csomag vaníliás pudingpor
 
- 10 dkg cukor
 
- 2 csomag vaníliás cukor
 
Tejszín réteghez:
 
- 500 ml habtejszín
 
- hogy szépen megálljon a hab egy kis porzselatin (kb. fél tk) + hideg víz (elhagyható!)
 
- porcukorral édesíthető, opcionális 

- díszítéshez étcsokoládé reszelve


Elkészítés:

A vaníliás pudingport közepesen sűrűre megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, és puha  vajjal és a sütőpapírral bélelt forma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
A tejszínt felverjük, előtte egy kis porzselatint kevés hideg vízben duzzasztjuk, felmelegítjük (mikróban) de nem forraljuk, majd tejszínhab verése közben langyosan, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a hab keményedéséig.  Elhagyható, természetesen.
Végül összeállítjuk, a gesztenyés alapra simítjuk a vaníliás krémet, majd erre simítjuk a felvert tejszínhabot. Végül reszelt csokit szórunk a tetejére és pár órát pihentetjük a hűtőben.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése