Gyerekkorunk süteménye a londoni szelet. Én már alig találkoztam vele az elmúlt években, olyan mintha elfelejtették volna, pedig nagyon finom. Egy alkalommal teljesen véletlenül megláttam egy képen és annyira megkívántam, hogy muszáj volt megsütnöm. Arra már nem emlékeztem, hogy linzer tésztája van, minden esetre ez a recept a linzeres változat. Olyan sokféle recept van, valahogy mindenki másképp tudja :)
Hozzávalók: 22 cm x 30 cm tepsihez
- 4 tojássárgája
- 150 g vaj
- 250 g liszt
- 100 g porcukor
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 4 tojásfehérje
- 180 g porcukor
- 150 g darált dió
- sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A tésztához a sütőporos lisztbe reszeljük a hideg vajat, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát. Tepsi méretűre kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe. 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd a porcukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verjük. A kész habba beleforgatjuk a diót. Az elősütött tésztát megkenjük a baracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. 170 fokon sütjük tovább 30-35 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése